Alla inlägg under mars 2009

Av Tin - 22 mars 2009 09:56

Solen lyser med sin frånvaro men den är förlåten för det blåser inte ett enda dugg. Däremot förlåter jag inte rygg och axlar i dag, de "känns" alldeles för mycket.

Vi har tänkt att vårstäda baksidan av trädgården i dag och jag ska bara göra "snälla" rörelser med ryggen. Jag tror att det ändå är bättre att vara i rörelse.


Hundarna är alltid med och de älskar baksidan. De är mindre duktiga på att hjälpa till. Nej nu är jag inte rättvis...de hjälper till på deras sätt.

Ja, vad väntar jag på...det är bara att ta fram redskapen.


Ha en riktigt skön söndag!





Av Tin - 21 mars 2009 21:40

Välkommen till Robinson


Vad säger ni....skulle ni följa med om ni fått chansen....till Robinsonön.

Bo i träsket bland knott, ödlor och andra mer eller mindre småäckliga kryp. Ingen mat och så en massa regn.

Lukta skunk hela tiden och inte kunna borsta tänderna.


Lite spännande hade det nog varit, ett annorlunda äventur eller hur? Undra hur länge man fått vara kvar...innan man blivit utröstad....hmmmm....jag hade nog varit ett "stort hot"...*skrattar*...jag hade nog blivit hemskickad bara för det....


Det kanske är tryggast att sitta hemma i soffan och på avstånd beskåda äventyret trots allt. Där kommer jag att sitta bänkad varje lördag framöver...




Av Tin - 21 mars 2009 19:16


Ja men vi kan ta och grilla....fixa ni grillen så tar jag hundarna en runda. Denna vårdag har varit lite kylig trots solsken men på vår innegård är det alltid lä . Där kan bli riktigt gott att sitta en tidig vårdag.


Jag och hundarna gick en bra runda och på hemväg, nära vårt hus, känner jag grilldoften på avstånd.

Jag öppnar porten och släpper in hundarna som genast känner att det är något alldeles extra på gång.


Korvarna är klara och vi sätter oss vid cafébordet och njuter av denna delikata rätt. Ja men hur gott är det inte...denna första grill och då kan även korv få en att vattnas i munnen.


Hundarna har suttit och väntat på sin tur och det är att leta korvbitar i trädgården.


Nu kom min man och sa att, det ska komma snö i nästa vecka...jag håller genast för öronen, vill inte höra...snälla, förstör inte min tro att våren äntligen har kommit för att stanna.


Ha en fortsatt skön lördag! ....och du....vädergubben kan ha fel....

Av Tin - 21 mars 2009 08:09

Varför ska jag vakna så tidig när jag är ledig och när jag väl är vaken, stiger jag upp. Det kanske inte här tidigt utan lagom. Jag har ju sovit klart liksom.

 Jag gör inte som många andra...*harklar mig*...som vaknar och med ett öga titta på klockan...å inte mer, skönt!....lägger sig på andra sidan och somna om och naturligtvis börjar snarka.


Sanningen är den att jag tycker det är skönt att stiga upp tidigt och gå ut med hundarna. Man får ju så mycket av dagen, om man inte sover bort hela förmiddagen.


Ja,så här sitter jag i min ensamhet och dricker kaffe.

Hundarna är ute i trädgården och "busar" av sig efter maten. Jisses vilken fart de har!

Akta flaggstången!!! Det är ett under att de inte sprungit in i den än. Harry är väldigt mån om den. Antingen tycker han att den är för kort eller också tror han att den ska dö, för han "vattnar" den flera gånger om dagen. Lyfter på benet och slår en liten drill.

Ute är det lite blåsigt men jag tror, att solen är på gång.

Nu ska jag gå på en bloggpromenad och se om ni har vaknat.


God Morgon på er så länge!




Av Tin - 20 mars 2009 22:47


Är det sanning att man liknar sin hund och att man omedvetet köper den ras som liknar en själv.


Vad säger ni?


Lisa och jag

 Jag och Harry


Jag har ett ostyrigt, självlockigt hår och det är lika för hundarna. Våra frisyrer kräver sin skötsel om vi ska se fina ut. Harry har mer vågor i sin päls och det kan jag också göra om jag dra ut lockarna.

 Mina ögon är stora och det har även Lisa och Harry. De har lång lugg för de stora ögonen medan jag täcker mina med glasögon (åldersförändring...suck!)


Är jag lik en wheaten terrier?


Nu är det väl snart dags att hoppa i säng. Jag tror det blir en tur till cafét i morgon för att köpa nybakade frallor till frukost....det är ju lördag i morgon och då ska det vara lite extra.


God natt!


Av Tin - 20 mars 2009 19:33

Har haft det så himla lugnt och skönt i dag. Jag har varit ute på långa härliga promenader under solsken. Lite kyligt till en början men efter att tag har man gått sig varm.


Jag är nöjd med mitt besök hos frissan. Hon fick inte använda saxen så mycket, nej nu är det på tillväxt....igen! Men blanda och kladda i färg som skulle ge mig massor med blonda slingor, det fick hon mer än gärna göra.


Nu börjar snart dansen, kan undra om jag ska bli uppbjuden eller ej, jag som är så fin i håret. Jag bara skojar....ska slänga mig på soffan och titta på Lets´s Dance. Jag har minsann blivit lite trött av all frisk luft idag....kan man bli det förresten?


Men hur som helst är det väldigt tryggt att sitta där, för det är ingen risk att jag blir utröstad.

För jag säger bara det.....vad skulle de göra om de inte hade lilla "mamsen" som lagade så gott till denna fredag.

Bakad potatis, helstekt fläskfilé, varm sallad och så den där jättegoda såsen som bara lilla "mamsen" kan få till.


Jag kan säga...jag sitter säkert, vecka ut och vecka in.


Ha en fortsatt trevlig fredagskväll!




Av Tin - 20 mars 2009 08:08


Vilken......solen skiner, fåglarna kvittrar, och jag är såååå ledig man kan vara. Är det inte underbart!


En sådan här fin morgon kan man bara inte sova bort och egentligen ville jag inte att morgonpromenaden skulle ta slut (efter 2,5 km), men jag ska ju bli "fin" i håret idag också.


Dags att åka om en stund så vi hörs senare.


Kram

Av Tin - 19 mars 2009 20:38

Här har städningen gått som en dans och min stegräknare visar på dryga 12 000 steg. Då har jag god marginal för man räknar att 10 000 steg om dagen är bra för kroppen.


I morgon ska jag till frissan och det känns lite lyxigt att sitta och bli ompysslad och även fin, hoppas jag.

Jag ska inte klippa mycket för jag har det på "nerväxt".

Kan ni förstå vad jag ångrar att jag klippte mitt långa hår förra året. Bra att det växer som ogräs och är på god väg redan.

Varför ska man lyssna till vad andra säger. Att du inte klipper det kort...hur många gånger har jag inte hört detta eller....när man blir äldre ska man inte ha långt hår. Vem har bestämt det? Får inte tanter har långt hår?

Nej, från och med nu är det jag som bestämmer hur jag vill ha det och lyssnar inte till någon annan än mig själv.


Så gammal är jag inte att det är grått och det är jag tacksam för. Fast en del är ju yngre och har....hmmm...

Klippa lite och göra många blonda slingor, det ska jag göra i morgon.


Eftersom jag ska till frissan tidigt har jag mycket kvar av dagen att göra vad jag vill. Fredagsstädningen är ju klar!!!

Jag och mina hundar får väl hitta på något kul.


Kram

Tin



Ovido - Quiz & Flashcards