Alla inlägg under september 2008

Av Tin - 13 september 2008 18:44


Hej! jag har mycket på gång. Här städas sommarblommorna bort och ersätts med enkla höstblommor. Det här behöver inte kosta en massa för mycket kan du hämta i naturen.

Nu är visst alla hungriga!

                       Vad sägs om tacobuffé?

                       Klart att det är uppskattat!

                       Ut och fortsätta. Ska visa om en stund vad

                       jag gjort.

Av Tin - 13 september 2008 18:09



Energin jag "kokade" ihop i morse var fantastisk, tro det eller ej. Nu är det hög tid att göra lite höstfint i trädgården och städa bort sommaren. Det är inget att gråta över. Sommaren är över.

Hösten är vacker också. Sagt och gjort. Var får man bäst trädgårdsinspiration, naturligtvis i trädgårdshandeln som i dag håller på för fullt att förbereda för trädgårdens dag i morgon. In med hundar och ungar i bilen. Nu ska vi inspireras.

Bilderna är från trädgårdshandeln.

Av Tin - 13 september 2008 09:23


Varför kan inte alla komma upp på morgon med ett trevligt bemötande? Sura miner och kommentarer och ett kroppspråk som är väldigt infekterat. Det är så förbaskat tråkigt för det här otrevliga är väldigt smittsamt med kort inkubationstid (från det man blir smittat och sjukdomen bryter ut). Första symtomen är att ens energi sjunker sakta men säkert. Jag som var glad känner att jag inte är så glad längre....

Ska jag nu bli skjuk på min lediga helg?


Nej, jag ska minsann koka ihop en egen medicin mot denna eländiga sjuka. Jag vill ha min energi tillbaka.......

Av Tin - 12 september 2008 20:22



Matte! vart tog du vägen?

Här! bakom trädet?













Vin till en god fredagsmiddag hör till men det är förkastligt när man ska ta hundarna på promenad efteråt. Ni förstår väl vad jag menar. Vinet gör att man blir så...och måste nu med en gång! Vilken tur att det finns träd!

Va böta??? Nöden har ingen lag!


Av Tin - 12 september 2008 19:40


Vilken bra dag på jobbet, den har gått väldigt fort. Arbetskamraterna jag jobbat med har varit kanon. Vi är  lika i vårt sätt att arbeta och då går allt mycket lättare och bättre. Sedan är det ju fredag och en ledig helg framför sig, underbart!

Vad ska vi äta i kväll? den eviga frågan när jag kommer hem. Vi kan beställa pizza om du är trött och alla var som vanligt hungriga och ville ha mat snabbt. Å så gulliga och förstående. Men.......

här blir det baske mig ingen pizza! Här ska vi ha en riktigt god middag. Ni ska veta att jag är väldigt snabb i köket och fick ihop en festmåltid på fem röda. Ja för katten! mat kan jag laga.

Vad sägs om inbakad fläskfilé med gorgonzola, kryddiga kroketter och min supergoda sås (grädde, buljong, gräslök, vin och kryddor) och så sallad förstås.

Tror ni att familjen ville byta detta mot pizza?

Bortskämda är vad de är, men jag får skylla mig själv.


Av Tin - 11 september 2008 22:42


Kom nu hundarna så får ni springa ut och kissa en sista gång. Matte är trött och det är arbetsdag i morgon. Lek nu inte med paddorna! Förbaskade paddor som kommer fram när det regna.

Nu ska jag krypa ner i min sköna säng. Ja visst! jag måste ställa klockan. Det räcker om jag går upp klockan sex.

Nu ska jag bara läsa en stund.....

Av Tin - 11 september 2008 21:10


Mörkret kommer snabbt om kvällen vilket märktes när vi tog hundarna på kvällspromenad. Det började skymma när vi gick ut och det var riktigt mörkt när vi kom hem igen. Nu är det dags att ta fram reflexer. Det har regnat av och till hela dagen men jag har inte märkt så mycket av det för jag har arbetat. I dag har varit en sådan många järn i eldendag. Först några timmar på äldreboendet för att sedan förflytta mig till möte och planering av kvalitétsmässan i oktober. Jag avslutade dagen med att planera för kompetensinventering i alla arbetslagen. Hösten närmar sig. Det märks i almanackan som börjar fyllas på efter sommarens ledighet.



Av Tin - 11 september 2008 16:58


Min pappa skulle fyllt år i dag men han dog för flera, flera år sedan. Jag har varit vid hans grav med en otroligt vacker bukett som jag alltid gör denna dag.

Min pappa var en skojfrisk person som ofta skojade till det för oss barn. Han var lite speciell med sitt tjocka mörka hår och alltid solbrun. När andra farbröder var klädda i kostym kom han i jeans med skjortan uppknäppt vid halsen där hans silverkedja blänkte.

Han körde en amerikanare så visst var han annorlunda min pappa.

Till mig köpte han alltid gula karameller för när jag var barn var gult min älskningsfärg.

Trots att det är så många år sedan han dog kan jag fortfarande höra hans röst i mitt huvud.

Jag är inte ledsen längre men visst hade det varit roligt att få prata några ord med honom.

Ovido - Quiz & Flashcards