Alla inlägg den 20 september 2008

Av Tin - 20 september 2008 21:51


Det är så härligt, fantastiskt kul att vara syster Vera som bara kliver in på en fest som pågår för fullt. Det är ju inte jag utan det är ju Vera och då gör man precis som man vill utan att det är pinsamt.

Jag klev rätt in i huset och började hälsa på folket som var där och ursäktade mig som kom och störde mitt upp i festen. Det hela gick ut på att ha en hälsoundersökning av 40åringen, en gratis sådan som alla kvinnor ska genomgå. När jag tog på mig skyddsrock, munskydd och handskar  då började födelsedagsbarnet fnittra nervöst och gästerna skrattade för fullt.

Jag hade en skojig undersökning och nu skrattade även födelsedagsbarnet, fast det var nog mer av nervösitet. Det är ju alltid lite läskigt att hälsoundersöka sig. En lättnandes suck drog hon när jag meddelade att gravidetetstestet var negativt.Jag hade gul saft i urinrör som jag tog diverse prover ur. Medicin fick hon också för att hon inte skulle få urinväginfektion eller få någon höstförkylning.Det fick hon i flytande form för det är lätt att svälja.

( Stark Päronkonjak! )Jag gav henne lite tips och råd om nya inkontinensskydd på mitt speciella sätt. Var hon trött på sina hängbröst kunde hon få nya och jag visade stora lösbröst för henne men hon tackade nej men fick ändå prova hur de kändes.

Hälsokontrollen blev ett lyckat inslag på festen!!!

Till slut förklarde jag henne som helt frisk och tog på mig kappan och gick.

När jag kommer ut på gatan för att gå till bilen då är ambulansen där i grannhuset. Ja det är sant! Men jag, jag menar syster Vera, med sköterskehätta på huvudet och allt... Vera låser upp bilen som världens naturligaste grej. Ambulanskillarna tittar lite fundersamt men förstår säkert...tror jag. Hoppas det inte var något allvarligt med "grannen". Glädje och tråkigheter på samma kväll och gata.


                     Syster Vera

                Visst är hon läcker!?

Av Tin - 20 september 2008 13:54

Hejsan!


Fy vad kallt det var i morse!!!

Började jobba klockan 6.45 idag med rapportering från nattpersonalen. Jag förstår inte hur de kan se så oförskämt pigga ut när jag med håret på ända och sömnen kvar i ögonen slår mig ner för att få nattens berättelse.

Nä, nä, nä, tro inte det!!! att jag sitter och roar mig vid datorn och blogga på arbetstid! Jag har delad tur vilket innebär en lång rast från klockan halv två till fem. Jag har som tur är nära hem och kan "rasta" där. Så jobbar jag till kvart i nio i kväll. När jag slutat ska jag svida om till....och spexa som jag talat om i tidigare inlägg. Jag ska be någon ta lite bilder så ni får se ha ha.

Behöver lägga upp benen en stund och slå ihop de blå för detta blir en lång dag.


Jobbar du också i helger? Är det bra eller dåligt? Skicka en liten kommentar!!!


Ovido - Quiz & Flashcards