Alla inlägg under maj 2009

Av Tin - 25 maj 2009 20:49


Harry är makalös på att "lyfta på benet" där jag inte precis vill att han ska göra det. Ett favoritställe är flaggstången och det gör inget men om han kunde hålla sig till den....nej då!

Min buxbom, som varit en liten häck vid denna rabatten har han kissat mer än gärna på...



Nu grävde jag upp den idag och räddade de som var "friska" och planterade dem i krukor. Jag fick åtta krukor med buxbom. Här är tre av dem....



Nu får jag hoppas de klarar denna omplantering och då kan jag klippa dem runda.


Sanningen att säga är jag inte så petnoga i trädgården.

Lisa och Harry ska få busa omkring och därför har vi nät och staket på alla möjliga ställen för att dela av trädgården. På basidan har vi gjort så här....



Vi har satt upp nät från husgaveln och ner till stenmuren.

Här innanför är det säkert för hundarna att vara.


Kan undra hur mycket sten vi burit hem till trädgården...


Jag gillar gröna växter som Hostor och de börja blir riktigt stora nu.





Av Tin - 25 maj 2009 12:09


Har haft en underbar förmiddag på framsidan av trädgården. Rensat och planterat om och vattnat. Hundarna är som vanligt alltid med mig och det är det som är så härligt...jag går och småpratar med dem och grannen tror säkert inte att jag är klok.


Nu ska det bli gott med lite mat för det får man inte slarva med eller glömma när man har som trevligast.


Lisa och Harry tycker också att det är skönt att gå in en stund och "sova på riktigt".

Vad sägs om lite av gårdagens rester....kasslergratäng med ris?


Sedan ska jag ta tag i den är lilla nya rabatten...




Av Tin - 25 maj 2009 08:14


God morgon!


Jag vaknade väldigt tidigt fast min dag är ledig och kände att jag kan bara inte ligga kvar i sängen. Vilken underbar dag det kommer att bli och den kan jag bara inte sova bort.


Lisa och Harry fick snällt följa med på en tidig morgonrunda fast det hade de förstås inget emot, tvärrt om.

Vilken energi man får en sådan här dag! Frukosten är uppäten, tvättmaskinen är igång och jag har städat av i huset. Här sitter jag nu och klockan är bara lite över åtta!!!


Det blir många timmar över att tillbringa dagen med att vara ute i det vackra vädret. Med jord och växter håller jag mig sysselsatt :)

Av Tin - 24 maj 2009 20:53


Här ligger den blivande mamman Lisa och tar igen sig i gräset och visst har magen blivit rund.

Hon har fått tillbaka sin aptit igen och mår gott!

Nu är det 22 dagar kvar tills valparna föds.



Av Tin - 24 maj 2009 20:26


Vad vore en trädgård utan bänk att slå sig ner på för att dricka en kopp kaffe eller bara sätta sig för att njuta en stund. Naturligtvis kan man alltid göra både och eller hur?


I dag har jag slipat alla möjliga och omöjliga möbler av alla de slag. Tur att jag har bra verktyg för det har gått alldeles väldigt lätt. Tänk er en bänk som jag tror hade tre lager färg. Jag är en riktig kladdmaja och har bytt färg för att förnya....men nu är det slut. All färg är borta och så har jag oljat den...



Den "nya" bänken gör sig bra vid dammen.


Det här gav mersmak och det var bara att gå ut i förrådet och leta fram fler saker att slipa. Det ska jag visa en annan gång.



Bron över dammen är nyskurad och där sitter grodan som sig bör....



Sol, värme och regn har satt fart i rabatterna. Här blommar akvileja och vit löjtnantshjärtan



Ett blickfång...


Av Tin - 24 maj 2009 10:08


Är sommaren på väg? Temperaturen stiger sakta men säkert. Det är bara så gott!!!

I dag har min man och jag en ledig dag tillsammans och det är lyx, verkligen! Vad ska vi göra i dag...hmmm...kanske lite "avkoppling" i trädgården.




Av Tin - 23 maj 2009 22:18


Skönt att vara ledig under helgen....ledig och ledig är ju synd att säga. Just nu går det inte att koppla av riktigt. Jag håller på att skriva ett manus till en teater som vi ska spela i höst och det går liksom inte att släppa tanken på detta.


Så spännande det är men också lite jobigt innan man hittar den "röda tråden". Den kommer nog vad det lider....måste bara ha tålamod och kunna sansa mig lite men hur lätt är det!!! Vad jag än gör så fundera jag hela tiden och har alltid block och penna till hands.


Lite osmart var det när jag klippte gräset och kom på en väldans bra grej....måste komma i håg den bara för jag ville inte stänga av klipparen och nu har jag glömt...nedrans skit!


Ska ta en snabbrunda till er och se vad ni gjort i dag och man vet ju aldrig....kanske få ett bra tips till teatern där ;)


Ja just det....jag sa ju aldrig vad den ska handla om...jo "Det bästa mötet" människor emellan.

Eller jag kanske ska visa det dåliga mötet...hmmm



Av Tin - 22 maj 2009 05:51



Sista dagen innan helgen....jippi!!!

Nu är jag också snart med i "ledighetskommitén".


Jag jobbar bara under förmiddagen och det känns gott denna fredag.

Det är väl fredag???

Hur snurrigt blir det inte i huvudet när det är helgdagar mitt i veckan. Här har det regnat i natt och det gillar jag. Visserligen ser det lite oroväckande ut när man tittar på molnen men solen skiner. När jag gick ut i köket i morse är det en pöl på golvet och jag tänkte....har det regnat in.

Men jag inser snabbt att så var inte fallet....Lisas valpar trycker väl på blåsan och hon hade väl inget annat val kan jag tro...stackarn. Så förnedrande för henne! Det var bara för mig att torka upp och låtsas som det regnade...


Det är som gravida kvinnor....hur många nattliga toalett besök gör inte de? Varför skulle "gravida" hundar vara annorlunda?


Nu väntar jobbet...


Ha en riktigt bra dag!

Ovido - Quiz & Flashcards