Alla inlägg under december 2008

Av Tin - 28 december 2008 12:16


En lång, skön hundpromenad på morgonen. Alldeles tyst och inga barn var vakna, vilket betyder, inga smällare.

Här på bloggen kan det vara lite fyrverkerier för de är ljudlösa och dem gillar Lisa.

Tre dagar kvar på detta år som börjar bli lite slitigt och nött. Ska bli skönt med ett nytt och fräscht år.

I dag söndag och inget på dagordningen. Jag har ingen gammal julmat kvar i kylskåpet att rensa ut, annars kunde jag gjort det :) Kan väl passa på att ta det lite lugnt. Det tycker jag mycket om!!! 

Ha en riktigt skön söndag!

Av Tin - 27 december 2008 19:48


Hundarna är nybadade och luktar så ljuvligt, mmmm!

och de blir så glada när vi säger det till dem.

Vi har också suttit och ätit en god kycklinggryta med svamp, paprika och purjolök. De fyra tjocka adventsljusen tänder vi vid varje måltid, de tar aldrig slut och det är ju bra. Det är så mysigt med levande ljus.

Nu ska vi slå oss ner och titta på körslaget. Kaffet är klart och så måste vi äta upp vårt julgodis. Det tar heller aldrig slut och det vill jag. Jag bara äter och äter. Oj oj oj hur ska detta sluta?

Av Tin - 27 december 2008 14:23


....REAN och köpt  denna fina lykta och kula på Indiska.

Nu var det inte rea på dessa men jag har tittat på dem så många gånger utan att köpa dem, typiskt mig.

Dessa var mer vackra än dyra och nu slog jag till innan de tar slut.

Medan dottern sprang omkring och handlade för sina julklappar tog vi hundarna på en riktigt lång stadsrunda.

Lisa har inte bråttom! Hon måste nosa och nosa och det länge överallt. Harry däremot har väldigt bråttom till nästa nosställe. När han var lagom trött gick vi in i folkmassorna och vi byter hund. Jag tar Harry som absolut gå "finare" med mig. Han bara går och går vid min sida utan att röra en enda människa som går förbi.

Vid en korvkiosk stannar Lisa och undrar...... klart vi ska, köpa en kokt smal korv som ni kan dela på. De sitter så fint medan de får bitar av korven och alla människor stannar och ler åt dem. Så söta de är, säger en dam.

Det bästa med stadsrundan var att det inte hördes en enda smällare!!! Det tackar vi för!




Av Tin - 26 december 2008 16:28


Sitter här och kopplar av med cider och pepparkakor med äldelost. Jag har under eftermiddagen kört en sådan jaga dammråttor i huset grej och jag tror att jag fångat dem allesamman. Jag vet att det är helg men det hjälps inte, jag vill ha rent omkring mig. Hade min farmor levat hade hon fått spelet. Städning på en helgdag var absolut förbjudet. Mina helger som barn förknippar jag med extra god middag med efterrätt och så kyrkomusik.

Men nu är städningen klar och jag kan ägna mig åt något annat kul i morgon som att ge sig ut på REAN!!!....och trängas.

Hur många pepparkakor har jag ätit nu?....a...jag tar en till.......så himla gott!!!

okey, vad var jag? Jo, ut på stan i morgon. Ja men det kan väl vara lite kul och så får Lisa och Harry följa med och gå en stadsrunda. Kan fundera på om de skjuter med smällare där också? Det kanske kan bli en lång och skön runda för Lisa.


Av Tin - 26 december 2008 09:38

God morgon!

Minusgrader, lite, lite vitt på marken och solen skiner i dag. det ser ut att bli en fin Annandag Jul.

Ena sonen har packat och ska snart åka med tåget till en kompis. Det är första, ensamma resan så det är lite pirrigt och jag har tjatat, har du nu allt med dig? pengar? biljetter? mobil?

Två ungdomar var inte ute så väldigt sent men ligger fortfarande och sover. Den sista "ungdomen" kom hem halv fem....!!! Hon kommer nog att sova ett bra tag till.

Frukosten lär nog åka in och ut några gånger om de nu är sugna på mat när de stiger upp....kan vara tveksamt.

Ett barnbarn har också sovit här i natt och det är ju väldigt lugnt. Hon har sovit så gott hela natten efter att jag berättat en julsaga.

Små barn, små bekymmer. Stora barn....bekymrar man sig ofta för i onödan!



Av Tin - 25 december 2008 20:57


Har arbetat hela dagen och julen finns även på ett äldreboende. Gran, ljus och tomtar är en självklarhet likaså julgotter på borden. Personalen har fått massor med chokladkartonger av vårdtagare och annhöriga och det är bara att äta och se glad ut.


I kväll har vi samlats hos mor och ätit julgröt. Syskonbarnen växer upp och förändras för varje gång man ser dem och rätt vad det är kommer de med egna barn. Den här träffen är alltid lika kul.


Nu sitter jag här och är rätt trött och även trött på alla som tror att vi firar nyår. Kvällsrundan med hundarna blev kort för i kväll "smäller" det bra där ute, suck! Lisa är rädd och bar vill vända hem igen till tryggheten.

Många hundar har en hemsk tid framför sig.


Nu ska jag bara fortsätta juldagskvällen med att bara sitta och ta det lugnt. Det finns inte ork till något mer.


Av Tin - 24 december 2008 23:57

Julafton går mot sitt slut och här har vi haft det lugnt och skönt.

Jag tror att det är första julen som det inte är små barn i huset och därför tyckte ungdomarna att det var löjligt att ha tomte.

Va, tror de inte på tomten?

Nå väl, vi åt julmat och allt eftersom öppnades julklappar.

Det var trevligt att göra det lite annorlunda. Nu hade vi inte köpt så många i år för vi tyckte att det är bättre att ge en "slant" i stället, så kan de ut på REAN och köpa till sig själva.

Kvällen avslutades med sällskapsspel, "Brain storm" och "Upp till bevis" som vi fick i julklapp. Det var roliga spel och vi fick många goa skratt.

I morgon är det arbetsdag och sedan bär det av till lilla MOR. Det har blivit en tradition att hela familjen samlas där på juldagen och vi är väl...si så där ett 40-tal kanske.

Jag har tappat räkningen för familjen växer hela tiden.

Jag tittar på klockan och ser att nu är det JULDAGEN!

Ha en fortsatt trevlig helg!!!



Julbordet där vi suttit hela kvällen med god mat, julklappsöppning och till slut sällskapsspel.


Av Tin - 24 december 2008 10:09


Julaftons morgon! En förväntans dag för både stora och små. Barnen väntar på tomten och får alltid vänta alldeles förlänge medan de stora ser fram emot den goda maten och att få "julmysa" med familjen.

Men alla ögon tindrar inte i kapp med julgranens ljus. Min önskan är att alla vuxna tänker på sina barn och fira jul tillsammans med dem och tar det lugnt med de goda dryckerna vid julbordet.


Jag vill också skicka en särskild julhälsning till alla er som jobbar i vården under julhelgen. Ni gör ett fantastiskt arbete med att vårdtagarna ska få en GOD JUL!

Ni är alla änglar!!!


Ovido - Quiz & Flashcards