Alla inlägg den 23 april 2009

Av Tin - 23 april 2009 21:23

Har ni köpt en majblomma i år?


När jag var barn följde jag med min mamma och pappa för att hälsa på en familj. Jag tyckte det var lite kusligt i bland för fadern i familjen var sjuk och bar sig lite märkligt åt och det skrämde mig.

Mor i huset hade det minsann inte så lätt med alla sina barn och en sjuk man men trots alla bekymmer var hon en otroligt snäll och vänlig människa.

Det var jultider och mamma hade tagit med sig av julkakor hon hade bakat och vi satt kring det stora köksbordet och fikade. Man såg sorgen i ögonen på "mor i huset" som önskade att hon kunde ge en riktig jul till sin familj och medan vi sitter där knackar det på dörren och ett av barnen i huset, går för att öppnar.

In genom dörren kommer en man med en jättestor låda i famnen. Snabbt plockas koppar undan från bordet för att ge plats åt den stora lådan som ställ ned med en duns.


Mannen med lådan, säger bara God Jul! och lämnar sedan huset. Mor i huset börjar gråta av glädje när hon ser vad som finns i lådan. DÄR LIGGER ALLT GOTT SOM TÄNKAS KAN... ÄTAS UNDER JULEN!!! Åååå sa mor i huset, nu kan jag ge barnen en riktig Jul!!!


Jag förstog inte mycket av detta men mamma förklarade på hemvägen att denna familj med alla barn fick hjälp av pengar från MAJBLOMMAN.


Av Tin - 23 april 2009 17:32


Har haft en bra och alldeles vanlig dag på jobbet. Det är inte så lätt att liva......upp stället när ingen av dem som bor där orkar längre. Men en stund i solen, det orkar många och det är gott bara det.


Många tror att de som bor på ett äldreboende aldrig får gå ut men det kan jag säga...får de verkligen hos oss!!!


Hela veckan har varit utedagar med promenader eller bara sitta och njuta på altanen. Lite längre fram så är det många som vill sitta ute hela dagarna och om ni visste vad solbruna de blir!!!

Men sådant "må gott på äldreboende" kommer aldrig fram i pressen, nej då....det är inget kul att skriva om. Sådana rubriker läser man aldrig på löpsedlarna.


    















Av Tin - 23 april 2009 06:28


Sitter är fräsch som en nyponros och ska snart jobba.

Jag har sovit så gott tills klockan ringde. Inga snarkningar har väckt mig... fantastiskt!!! Det minsann inte ofta det händer men när det händer...känner jag mig utsövd och det tackar jag för.


Ha en riktigt bra dag alla ni för det ska jag ha!


Kram







Ovido - Quiz & Flashcards