Alla inlägg under augusti 2008

Av Tin - 11 augusti 2008 13:00

I dag är jag bara såååååå trött. Hela helgen har jag arbetat, en väldans massa timmar, så idag vill jag ta det lugnt och inte göra någonting. Får jag det? Tack, det var snällt.



Av Tin - 10 augusti 2008 20:54

Nu har vi provat hur det är att ha en egen pool. Vi köpte den förra sommaren. Det är en sådan pool som står på gräsmattan. När vi tömde den förra hösten hade gräset givetvis dött under den och det såg ut som ett stort ufon hade landat mitt på gräsmattan.

Denna sommar som varit varm och solig, har poolen använts flitigt. Har ni provat virvelvinden?

Man går runt, runt i vattnet så att det bildas en virvel och när virveln har en hög hastighet slänger sig alla i och åker med i farten. Väldigt kul!

Nu har vi stora projekt på gång! Vi funderar på att ha en "riktig" pool som är nergrävd.

Vi ska lägga den på baksidan och "binda ihop" den med altanen där. Den ska vara oval med trädäck omkring.

Sedan kan vi ta simborgarmärket varje dag för att inte tala om alla poolpartyn. Hoppas drömmen blir verklighet!


Av Tin - 10 augusti 2008 19:51

Bärpaj


Denna paj är jättegod och enkel att göra.


150g smält smör/margarin

1dl socker

1tsk bakpulver

1 nypa salt

3dl vetemjöl


Blanda all torra ingredienser i en bunke

Smält smöret och häll det i bunken med de torra ingredienserna

Rör ihop allt

Tryck ut pajdegen i en pajform


Fyll pajen med de bär som du tycker om

Jordgubbar

Blåbär

Hallon

Björnbär

Du kan också blanda bären


Grädda i 200 grader ca 20 min


Serveras med vaniljvisp eller glass

Av Tin - 9 augusti 2008 22:32

Blommor och bin. Trädgård och med jord som luktar koskit. Äckliga bruna sniglar som äter och tuggar eller ännu värre, sniglar med hus som säger krask! när man råkar trampa på en. Det blir bara en slemhög kvar med små, små bitar av snäckan som var dess hus. Det är äckligt!

Hur kan man lägga ner så mycket tid på en trädgård?

Det finns väl annat som är roligare att göra än gräva, plantera, vattna och få sorgkanter under naglarna och dessutom bli svettig och lukta skunk!

Har funderat på detta!

Anväder du balsam i håret? Ja, just det, så är det. Så känner jag. Trädgården är som balsam, mjukt och lent och återhämtning.


Mitt arbete med människor i svår livskris, ångest, dödslängtan eller rädda för att dö. Livsgnistan, orken och glädjen försvinner. Hjärnan fungerar inte som vanligt, armar och ben lyder inte. Snabba byten mellan glädje och sorg. Mitt arbete med människor som känner att livet och tiden rinner ifrån dem.

Arbetet kräver att jag är profesionell i vad jag säger och i handling.

Förstår ni? Trädgårdsarbete är för mig rofyllt, ett lugn. Dofterna, färgerna, plaskande vatten, vackra stenar, gräva, göra nytt, allt är ett sätt att hämta kraft. En styrka och kraft jag behöver i mitt arbete.


Av Tin - 9 augusti 2008 15:25

Det finns många som har stora härliga trädgårdsland där det odlas allt som tänkas kan. Grönsaker, kryddor, blommor och vad det nu är. Allt står i fina rader och det ser så snyggt och välskött ut.

Jag har verkligen försökt med att ha ett sådant land. Jag rensade mellan raderna och det såg så prydligt ut.

När jag sedan smutsig och svettig ställde undan redskapen jag använt började ogräset att växa igen och det bara log retfullt mot mig.

-Kan ni inte försvinna?  Men de brydde sig inte utan fortsatte att breda ut sig runt mina grönsaker och höll på att kväva dem.

Nu hade jag fått nog! Ett sådant trädgårdsland varken orkar jag eller hinner med och jag vill påminna, att allt jag gör, ska vara lättskött i min trädgård.

Hela trädgårdslandet planades ut och vi la ut träramar där jag i fortsättningen skulle odla.

Vi la markduk runt alla träramar och fyllde upp med småsten.

Nu blev det perfekt! Lagom plats att odla på och lätt att komma åt runt varje "ram". Det bästa är, har jag inte lust att odla i alla ramar, behöver jag inte, det ser snyggt ut än då.

Tanken är att vinrankor ska klä in det rutade staketet som inramar trädgårdlandet.

Av Tin - 8 augusti 2008 20:08

Jag förstår inte var i från allt skräp kommer i från. Nu är det fullt i förråd och garage igen! Jag har ju inte lagt dit något...eller?

Det är precis som en liten skräpgrej förökar sig enormt snabbt. Nåväl, ett besök på sopstationen inom kort är ett måste men det är ju så fruktansvärt tråkigt och i kväll är jag trött. Vi tar det en annan dag och vad gör det med lite skit i förrådet när de vita rosorna blommar så vackert vid garageuppfarten.


Av Tin - 7 augusti 2008 14:33

Det finns väl inget skönare än att gå barfota på en grön och mjuk gräsmatta. Jag har ingen sådan längre, tyvärr. Den varma sommaren utan regn, har bränt ner den alldeles.

Jag önskar att vi hade en egen brunn och kunde vattna med spridare nätterna igenom. Men nu har vi inte det och som väl är dör ju inte gräset. Det kommer igen!

I dag har jag klippt de där långa, torra grässtråna som växer upp här och där så nu ser gräsmattan i alla fall städat ut.


Det där med gräsklippning har för oss blivit en liten rolig grej. Jag ska berätta.

Det är faktiskt så, att varje gång vi dukar för att sitta ute och äta, är det alltid någon granne, antingen nära eller längre bort, som drar i gång sin gräsklippare. Det är sant!

En kväll hade vi gäster som hade hört talas om detta fenomen och de väntade med spänning.

Det var en tidig sommarkväll, lagom varm och det mjuka plaskandet från innegårdens vattenspel var bakgrundsmusik till småfåglarnas sång. Skulle det förbli så här under hela kvällen tänkte jag medan vi hjälptes åt att duka.

Jag tittade på min man som stog och grillade köttet. Han får alltid vara grillmästare men det är väl för att han är bäst på det tror jag. Han bara ryckte på axlarna och sände en blick till mig som sa, bara lugn,det kommer snart. Det har aldrig slagit fel, så varför i kväll?

Nu är köttet klart! ropade min man och kom till bordet med ett fat med härliga kotletter som doftade honung och rosmarin.

Alla satte sig till bord för att börja äta och DÅ! MED DUNDER OCH BRAK drog någon i gång sin gräsklippare.

Denna klippare sjöng på sista valsen för motorn gick ojämt och det rasslade rejält i den.

Jisses! utropade en av gästerna. Då var det sant!

Ja, det var ju det vi sa, svarade jag och tackade grannen tyst. Det hade ju varit retfullt om vi "lurade" gästerna på denna konfekt eller hur?

Skål och välkomna!

Av Tin - 6 augusti 2008 15:13

Jag tycker att det är härligt med en egen trädgård och särskilt när man har två hundar. Det är juvligt att sätta sig och äta sommarfrukost vid cafébordet medan hundarna nosar omkring och ska kolla vilka andra djur som har varit i trädgården under natten. Hoppas bara att någon katt inte är kvar i trädgården för har man väl tagit sig in är det inte lätt att ta sig ut. För hundarnas skull har vi inhägnat överallt vilket samtidigt har gjort så att vi fått olika "rum" i trädgården. De har alltså inte fritt spel över hela trädgården samtidigt. Rummen har delats in med häckar, staket, nät med sammanlagt sju grindar och portar.


Jag får ofta höra att "fy vad jobbigt att sköta allt detta" men jag har ett motto att allt jag gör ska vara lättskött, liksom sköta sig självt när det är klart. Plantorna tätt planterade och täckbark gör att inte ogräset kommer så lätt.

Sedan vill jag tillägga att jag inte är så petnoga. Det gör inget om det är lite ogräs här och där.

Vi älskar sten och vatten i trädgården, det gör den levande och inte så stel. Stenen som ligger på innegården är den grå Ölandsstenen och den är väldigt tung. Min man la den själv och klarade detta med att bara bryta en tå, stortån.

Ett vattenspel finns i rabatten där och den har ett mjukt "plaskande". Dit kommer många smådjur nattetid för att dricka. Igelkottar, paddor och annat kanske också som vi inte vill veta om.

Dammen på baksidan är inte stor och djup men det var inte det jag var ute efter utan bron, som man kan gå över dammen till andra sidan.

Några vattenbad till småfåglarna ställer jag alltid ut. Fåglarna är ofta där och bada och samtidigt är de en snygg prydnad. Jag gör dem själv av betong och rabarberblad.


Ovido - Quiz & Flashcards