Alla inlägg under augusti 2008

Av Tin - 24 augusti 2008 17:40

Hemma igen och tillbaka till verkligheten. Jag tog lite bilder från syskonträffen. Att vi hade kul ser ni på bilderna här.


Av Tin - 24 augusti 2008 11:00

God förmiddag!


Jag är fortfarande kvar i Skåne och Billeberga. Lite segt i dag för några av mina syskon. Jag vet inte vad det beror på men det är klart att det blev sent i går kväll eller natt kanske jag ska säga. Något annat kan det väl inte vara???

Men jag är pigg som en nötkärna!!!

Vår lillasyster bjöd på god mat, lekar och så berättade vi lite hemligheter för varandra. Minnen från när vi var små, dyker alltid upp så det blir många goa skratt. I går kväll kom sanningen fram.

Nu äntligen efter alla år fick vi veta vem som satte eld på en gammal halmstack vid talleskogen. Brandbilarna kom och vi barn tyckte att det var spännande att titta på när de sprutade vatten över eldsflammorna. Den tjocka röken stack oss i ögonen. Men vem hade tänt på? Det var ingen som erkände så ärendet las ner. Men i går kom sanningen fram...nu vet jag att det var...


Nu ska vi snart åka hem och jag ser redan framemot nästa syskonträff.

Tack "lillasyster" för en trevlig syskonträff!


ps. Jag har sovit i tvättstugan i natt, riktigt gott faktiskt. Jag vaknade ett par gånger av att höra två systrar snarka i rummen bredvid. En av dem drog riktiga "timmerstockar"





Av Tin - 23 augusti 2008 11:08

Jag kom och tänka på när vi barn, i familjen var små och då som nu vill man inte vara eller känna sig annorlunda. Pappa fick köpa en stor bil för att alla skulle få plats med fru och alla barnen. Vi hade också en stor hund som alltid skulle följa med.

 Det fick bli en marinblå, stor amerikansk bil. Säterna var ljusblå och hela som soffor. Lagen om att använda bälte fanns inte så vi barn kunde sitta i långa rader både fram och i baksätet. Fatta att jag kände mig annorlunda när alla andra hade "normala" bilar. Jag skämdes för vår stora bil och när pappa skulle skjutsa mig till skolan fick han stanna en bit ifrån så ingen på skolgården fick se vilken hemsk bil vi hade. Idag kan jag skratta åt detta. Idag hade jag varit stolt över bilen.


Av Tin - 23 augusti 2008 09:02

God morgon!


Ja ha du "syrran", nu kommer vi snart!

Kör inte slut på dig med städning och allt för att vi ska komma. Ta det lugnt!

Jag håller på att packa för vi ska ha syskonträff i helgen. Denna gången blir träffen hos min syster i Skåne. Det är jättekul när man är en stor syskongrupp som vi är.

Jag vet inte varför mamma och pappa skaffade så många

ungar. Det var aldrig tyst i huset och många som skulle utfodras.  Men de kanske tänkte på att när vi blir "större" ska vi ha roliga syskonträffar. Det måste ha varit det, som de tänkte på...eller?

Av Tin - 22 augusti 2008 17:32

Lite dåligt samvete har jag allt. I dag, på min lediga dag, har jag bara gjort det som jag vill göra. Ingen fredagsstädning här. Måste alla mammor vara så duktiga? Det är väl det som förväntas av oss kan jag tro.

Hundarna och jag har varit ute mycket både på promenader och åkt omkring i bilen och handlat lite här och var.

Jag har funderat en del vad jag ska göra i vinter när man inte är ute på samma sätt som nu. Smycken är något jag tänkt på för i dag finns det finns så mycket material som är snyggt.

Var ni hemma hos mig just nu skulle ni höra vilket liv här är. Nej! det är inte min man som skäller på mig för att jag varit lat. Det är min son som spelar väldigt hög musik på sitt rum. Det kanske inte är så högt men det är inte min musiksmak och då blir det jobbigt.

Men det verkar som han städar sitt rum.Jo nu kommer han med en soppåse. Bäst att han får hållas. Bara spela vilken musik du vill!

Vad var jag?  Jo i dag köpte jag porslinsfärg och ett par muggar. Porslinsmålning är väl lite gammalmodigt och jag håller med. Jag tänkte mig att hålla mig till muggar och gjorde ett försök, se bilden nedan.

Det var inte alldeles lätt men kul. Övning ger färdihet sägs det.

 Jag tänkte att göra lite personliga muggar. Nu ska muggen jag målade torka i tre dagar innan den ska brännas i vanlig ugn.

Herre Gud! vad duktig min son är! nu bär han ut sin tvätt till tvättstugan men musiken är hemsk!!!


Mitt första försök att måla en mugg


Av Tin - 21 augusti 2008 21:53

Hej alla bloggvänner!


Nu är jag störtledig! Fredag, lördag och söndag! I morgon borde jag putsa fönster, städa, tvätta, stryka, handla samtidigt som jag vill göra något roligt. Hade jag en hushållerska som kanske hette Inga, skulle hon få göra det jag "borde" och jag kan göra det "roliga". Inga skulle vara rund och go med ett kritvitt förkläde. Håret har hon satt upp i en hög knut på huvudet. Allt hon rörde vid blev glänsande rent och jag kan höra henne från det öppna fönstret hur hon under arbetet nynnar på en sång. Tvätten som Inga tvättat hänger redan på tork.

Jag är ute i trädgården och plantera nya rosor och gör lite höstfint i krukorna vid dörren.

Dörren öppnas och ut kommer Inga med nygräddade kanelbullar och nybryggt kaffe. Å! vad gott tänker jag och ställer spaden mot skottkärran. 

Fler kanelbullar ligger under bakduken på köksbänken för att svalna. Nu blir barnen glada när de kommer hem från skolan och får smaka på kanelbullar. Det var så länge sedan jag bakade några.

 Men jag har ingen...Inga...tyvärr.  Alla mammor borde ha en Inga eller hur?

Men jag tror att jag ska göra något riktigt "kuligt" i morgon i alla fall. Jag får klara mig utan Inga. Vad det blir vet jag inte än. Jag ska berätta i morgon vad jag hittat på.

Hundarna och jag ska ha en riktigt bra dag i alla fall.

Av Tin - 20 augusti 2008 21:38

Jag vill dela med mig av

sommarbilder

från vår trädgård


Av Tin - 20 augusti 2008 20:51

"Sexturen" kallar vi helt enkelt turen som är 8-18 (till sex alltså). Värre än så var det inte om du nu trodde något annat.

När jag kom hem åt vi kokt korv med bröd. Gott eller hur? Tråkigt kanske och lite småäckligt (om man nu får säga så om mat) men mättande.

Hundarna fick sin promenad och sedan var det dags att ge sig ut i bilen och övningsköra med dottern.

Nu, äntligen kan jag varva ner med en kopp kaffe och "blogga".

Klockan är inte ens halv tio och det är redan mörkt ute. Det var ju inte länge sedan vi satt ute i trädgården och njöt av den varma ljusa kvällen.

Har du också funderat på att köpa något nytt till dina rabatter i höst? Jag säger höst för vi är snart där.

Jag kan då tipsa om en väldigt fin buske som heter Smällspirea. Bladen är vackert bronsfärgade och den blommar under försommaren med rosa/vita blommor.

Bladverkets färg sticker ut bland övriga växter i rabatterna.

Har du ingen Smällspirea ska du absolut köpa en.


Smällspirea





Ovido - Quiz & Flashcards