Alla inlägg under augusti 2009

Av Tin - 3 augusti 2009 19:53

Regnet har tydligen ställt till det i dag för många men inte här :) Här har varit varmt och gott hela dagen. Kanske inte så soligt men vad gör det...

Har ni varit med om att ni får något gratis från affären någon gång? Det fick jag i trädgårdshandeln. På ett par vagnar stog det "varsågod att plocka gratis". Nu var det inte så snygga sommarväxter men än då! Man blir glad och jag plockade till mig lite gräslök...tackar!

Det har varit en hemmadag idag...rensat i trädgårdslandet och vattnat upp det ordentligt och det behövs....vi som inte får något regn :)))))

Så lite nya bilder...


Taklöken med sina festliga blommor i stenpartiet...


Den vackra Rosenflockeln vid infarten...


Hundarnas utkik till gatan. Harry står här och kollar om det kommer något roligt värt att se...


Framsidans varma plats i kvällningen... 


Buskar med vackra färger... 


Fiskarna i dammen... 


Det är underbart att gå omkring i trädgården i kvällningen.

Vattenspridaren står på för det är torrt...vill att blommorna ska må gott i allafall. Är de glada blir jag också jätteglad :)))))


Av Tin - 3 augusti 2009 11:48


Har farit runt i huset med trasa och fönsterputs...vad flugorna skitar ner:((( Sedan får jag väl skylla mig själv som står med dörrarna vidöppna om dagarna men det är ju sommar för tusan!!!

Varmt är det men inte så soligt men det är bra väder, ja då..."en ska inte klage"...

Vilken tur att inte Harry och jag mötte vargen under morgonrundan. Han, alltså vargen, hade varit synlig på en väg inte så långt ifrån den vi brukar gå varje morgon.

Nej nu står trädgårdslandet och väntar på mig....


Av Tin - 2 augusti 2009 19:57


Vilken skön sommardag det varit med mycket sol och bad i poolen...härligt! Ska det vackra vädret hålla i sig semestern ut...drygt en vecka till? Det hade varit väldans gott!!!

Gott var det också med marinerade räkor på spett som vi grillat i kväll. Lite drygt att skala alla räkorna men jag har "övat" många gånger så hastigheten är hög...skulle förmodligen ligga rätt bra till i tävling "skala flest räkor på 10 minuter". Nu finns det ingen sådan tävling, men om det hade funnits...



Av Tin - 2 augusti 2009 11:46


Tänk att jag också hade sovmorgon idag! Var väl lite trött efter gårdagen kan jag tro ;)

Som tur är sover Harry lika länge som vi...duktig vovve!

Efter en timmes morgonrunda med Harry gick vi hem och stekte ägg, bacon och rostade bröd. Harry njöt av de förföriska dofterna...men vad är det för fel på Robur hundfoder nu då?.....hmmmm.

Det är varmt och skönt så vi åt den goda frukosten på altanen...och här sitter vi fortfarande och njuter av lugnet och än så länge har ingen dragit igång någon gräsklippare.

Av Tin - 2 augusti 2009 00:43


Har precis kommit hem från Karlskrona där vi ätit en god middag tillsammans med våra goa vänner Chris och Kickie från Villarosa . Ni måste bara gå in på länken och titta på vår Lisas söta valpar som börjar bli riktigt stora nu. Vilka sötnosar de är!!!

Det var liv och rörelse i stan för det var lite extra under helgen, Viva Karlskrona med vin, mat, kultur och musik.

Vi har haft en jättetrevlig kväll! 



Av Tin - 1 augusti 2009 09:38


När jag gick ut med Harry denna morgon kändes det som höst i luften. Lite vemodigt kanske, att sommaren snart är ett minne blott. Solen skiner när vi går in i augusti månad så det finns hopp om lite värme i allafall.

Jag läste i tidningen i dag att vargen finns här där vi bor och jag tänker...borde jag vara rädd eller?

Lite läskigt är det allt och vilken tur att det inte stod "plocka svamp" på programmet idag. Nu är säkert vargen lika rädd för mig som jag är för den men jag vill inte möta den på en enslig stig.

Här blir det nog en dag i trädgården...sitta i en solstol och "ta hand om" solstrålarna och Harry vill nog jaga grannens ungkatt som envisas med att springa vid tomtgränsen för att ibland ta sig in genom nätet, liten som den är.

För det mesta ser han den inte men hör den lilla pinglan som sitter på katten halsband.

Nu är inte Lisa hemma och jag säger bara det...snälla katt kom inte in i trädgården när hon kommer hem. Hon vill mer än bara leka...hua mej!

 Hoppas den är tjockare då och inte kommer igenom nätets rutor för då är den illa ute och vi också förmodligen.


Ovido - Quiz & Flashcards